Ontwikkeladvies 45+

 

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt tijdelijk een subsidie beschikbaar ter waarde van €600,- voor werknemers vanaf 45 jaar om hun loopbaan en situatie op de arbeidsmarkt in kaart te brengen. Daar kun jij als werkende 45-plusser gratis gebruik van maken!

De regeling is alleen dit jaar ( 2019) beschikbaar of tot het subsidiepotje leeg is!

 

Waarom dit ontwikkeladvies?

Het doel van het Ontwikkeladvies is dat het mensen stimuleert om de regie van hun loopbaan in eigen handen te nemen. Het Ontwikkeladvies geeft inzicht in het toekomstperspectief van je huidige werk, je competenties en je toekomstige loopbaanmogelijkheden.

Persoonlijk ontwikkelplan

Samen met jou ga ik kijken hoe jouw situatie eruit ziet. Wat kun je goed, wat vindt je leuk, wat geeft en wat kost energie? Wat zijn de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt? Zit je de komende jaren nog goed of is het slim om ook eens verder te kijken of iets te veranderen aan je huidige baan? Een soort APK van je loopbaan!

Je krijgt een beter beeld van je kwaliteiten, valkuilen, wensen en mogelijkheden en je weet wat je kunt doen om nog een aantal jaren met plezier te kunnen blijven werken. Met behulp van het ontwikkeladvies maak je vervolgens een persoonlijk ontwikkelplan.

 

Wat & hoe?

Als we na het kennismakingsgesprek besloten hebben dit traject in te gaan, vullen we eerst samen de vragenlijst in die nodig is om van deze regeling gebruik te maken. Alle verdere administratie en de subsidieaanvraag regel ik voor je. Vervolgens kunnen we echt van start. In totaal beslaat dit traject uit 4 uur individuele loopbaanbegeleiding.
Het is maatwerk, dus het ‘wat en hoe’ bespreken we bij de start!

 

Welke voorwaarden?

Je krijgt je ontwikkeladvies als 45-plusser vergoed als je:

  • Minimaal 12 uur per week werkt (en dus niet werkloos bent),ook ZZP-ers

  • Niet ziek bent

  • Niet in een reorganisatie of ontslagregeling zit

  • 45 jaar of ouder bent

Is een ontwikkeladvies hetzelfde als een loopbaantraject?

Nee, het is niet hetzelfde! Een ontwikkeladvies is preventief en is bedoeld om bewustzijn te creëren zodat je je meer bewust wordt van het toekomstperspectief van je huidige werk en je meer regie kunt gaan nemen over de toekomst van je loopbaan. In een loopbaantraject ga je actief stappen zetten.
Een loopbaantraject kan wel een vervolg zijn op een ontwikkeladvies. 

 

Aanmelden?

Wil je gebruik maken van het Ontwikkeladvies of heb je nog vragen, meld je dan aan voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek. Daarin kijken we samen of je inderdaad voldoet aan alle eisen en bespreken we hoe we te werk gaan.